Terug naar boven

Pediatrie in de osteopathie: Osteopathie bij baby's en kinderen: JAAR 1 - Deze Cursus is offline

Deze Cursus kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Osteopaat.be. Vind een andere Cursus via onderstaande links.

Omschrijving

Jaar 1:
Module 1: Je kijkt naar alle aspecten vanaf 37 weken zwangerschap. En ja, je kan het ongeboren kindje al helpen! Wat kan je doen met een stuitligging bv? Wat is een normale zwangerschap? Je zal in deze module alle deelaspecten bekijken met een vroedvrouw en osteopaat. Ook een pediater zal jullie les geven. Daarna bekijk je de bevalling en alle belangrijke aspecten vanaf de geboorte tot dag 3. Heel interessant is de osteopatische checkup die je zal aangeleerd krijgen. Heel veel ouders komen graag met hun kindje eens langs net na de geboorte om te kijken of alles wel in orde is. Hoe dat moet en veel meer leer je in deze praktische, geanimeerde module 1.
Module 2: In de komende dagen doorlopen we alle onderdelen van de osteopathie bij kinderen van dag 4 van het kindje tot de leeftijd van 3 maanden. Dit is de periode van het leven van een kind waarin osteopaten heel dikwijls worden geconsulteerd. Er zijn dan ook heel veel zaken waar wij kunnen helpen. Dat bekijken we niet allemaal in deze module. Dat zou veel te veel zijn. Daarom zal ook in module drie over dit deel van het kindje zijn leven gesproken worden. Je krijgt deze module les van osteopaten en van een vroedvrouw.
Module 3: We werken verder met de leeftijd groep van dag 4 tot 3 maanden. Zoals gezegd: veel werk aan de winkel op deze leeftijd! En met werk bedoelen we: Praktijk. Een osteopate uit de UK zal jullie uitvoerig praktijk les geven. Ze deelt met jullie al haar ervaring vanuit het O.C.C. (Osteopathic Children Center). In deze module gaan we ook de geboorteletsels die bij de mama kunnen ontstaan leren evalueren en behandelen.
Module 4: Vanaf 3 maanden tot 3 jaar is nu ons werkdomein. Je zal de specifieke problemen leren aanpakken van de iets oudere baby tot en met de peuter. Behalve de onderzoeking en behandeling van de belangrijste problemen bij deze leeftijd, leer je ook hoe je een kind van deze leeftijd, letterlijk, op je behandeltafel houdt. Veel tips & trics van de experten dus!

Jaar 1: 2019 - 2020
Kinderosteopathie module 1: 5 - 6 - 7 december 2019
Kinderosteopathie module 2: 26 - 27 - 28 maart 2020
Kinderosteopathie module 3: 21 - 22 - 23 april 2020
Kinderosteopathie module 4: 28 - 29 - 30 mei 2020
Seminarie voor Pediatrische Osteopaten: Matthew Appleton D.O. "How to read Baby Body Language": 26 - 27 - 28 - 29 november 2020

Zoek een andere cursus

Locatie cursus