Terug naar boven

Tai Chi en Gezondheidstrainingen uit de Chinese geneeskunde (taiji, qigong, adem, massage, enz.)

Training

Peter Van Lierde

Center OLM

sint-gerolfstraat 48, zie website

9031 Drongen

Oost-Vlaanderen

Introductie

Om de veertien dagen op dinsdag in Drongen

Zie zie websitelink onderaan

Binnen de oude Chinese geneeskunde werden heel wat disciplines ontwikkeld om je gezondheid te stimuleren, zowel preventief als curatief - de meeste werden verwesterd, maar enkele authentieke praktijken zijn bewaard gebleven : yuanqigong, taijiquan, ademtraining, enz.

QIGONG is een weldadige training die geest en lichaam op elkaar afstemt en die je lichaam terug één maak. Het vergroot je weerbaarheid, houdt je gewrichten soepel, versterkt je rug en laat je meer vrijheid, rust, ontspanning en energie ervaren.

We beoefenen ook TAIJIQUAN. Deze bewegingsleer was aanvankelijk een krijgskunst, maar heeft ook een grote, gunstige invloed op onze gezondheid. We beoefenen de taoïstische, alchemistische inhoud van taiji. Onze lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden en voor iedereen die interesse heeft in welzijn van geest en lichaam.

Ook taoïstische ademtraining en zelfmassage komen aan bod. Ideaal voor wie zijn gezondheid in eigen handen wilt nemen, voor wie de rijkdom wilt proeven van een eeuwenoude traditie en de kennis en kunde die daarin bewaard is gebleven.

Onze voornaamste bron is de taoïst

ische alchemie. Zij heeft een schat van oefeningen achtergelaten die inwerken op de ganse gezondheid van de mens, zowel fysisch, mentaal als emotioneel. Dit komt doordat de Chinezen de mens als één geheel bekeken en inzagen dat door bepaalde manieren van bewegen je verandering kan teweeg brengen om harmonieuzer door het leven te gaan en ja, zelfs om je leven te verlengen. De taoïstische alchemie toont een weg om lichaam en geest beter op elkaar af te stemmen. Een weg naar rust, herstel, ruimte en balans, ook te midden van alle drukte en chaos, maar ook een weg naar het hervinden en bewaren van jouw authenticiteit.

Een natuurlijk gebruik van je mogelijkheden laat je toe meer harmonie te ervaren. Het geeft je de kans weer verbinding te voelen met wie je bent en evenwichtiger door het leven te gaan.


Alle oefeningen zijn toegankelijk en haalbaar voor iedereen. Draag losse kledij en gemakkelijke, platte schoenen. Graag inschrijven vooraf via zie contactformulier onderaan. Alle info :zie websitelink onderaan

Wees welkom!


Center OLM is geassocieerd met het China Arts College, dé bakermat voor beoefening en studie van het taoïsme.
Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: dinsdag 11 oktober 2022
dinsdag 11 oktober 2022Vanaf 19:00tot 21:00
dinsdag 25 oktober 2022
dinsdag 24 januari 2023
dinsdag 7 februari 2023
dinsdag 28 februari 2023
Toon meer datums voor deze startdatum

Praktische informatie

Thema's

Ontspanning - relaxatie Stress, omgaan met

Voor

Iedereen Volwassenen

Gegeven door

Center OLM

Prijs

vanaf 13

Neem contact op met Peter

Tai Chi en Gezondheidstrainingen uit de Chinese geneeskunde (taiji, qigong, adem, massage, enz.)
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Peter Van Lierde

Center OLM

sint-gerolfstraat 48

9031 Drongen

Oost-Vlaanderen

http://www.centerOLM.be

Routebeschrijving