Terug naar boven

Info voor osteopaten over osteopathie-ervaringen

Sinds kort kunnen patiënten hun positieve ervaring met osteopathie op Vind-een-Osteopaat.be plaatsen. We geven jou als osteopaat graag meer informatie over hoe we met deze ervaringen omgaan. Wat zijn deze osteopathie-ervaringen nu net? En wat zijn ze zeker niet?

Ben je geen osteopaat? Klik dan hier voor het ingeven van jouw ervaring, of voor het lezen van de ervaringen van anderen die jou voorgegaan zijn.

Ons doel

Vind-een-Osteopaat.be wil mensen overtuigen van het positieve effect van osteopathie. Levensechte osteopathie-ervaringen geschreven door cliënten in een gelijkaardige situatie verhogen het vertrouwen in osteopathie bij mensen die voorlopig nog twijfelen. En, geven hen zo het nodige duwtje in de rug bij hun zoektocht naar hulp.

Wat zijn osteopathie-ervaringen NIET?

 • Geen plaats om kritiek te uiten: Ervaringen waarin iemand zich negatief uitlaat over een specifieke osteopaat, een bepaalde osteopathievorm of osteopathie in het algemeen, zullen niet online komen. De ervaringen die we verzamelen hebben namelijk als doel om voor zoekende mensen de stap naar osteopathie te vergemakkelijken. Met een negatieve ervaring kunnen patiënten terecht bij de osteopaat of bij de beroepsvereniging van de osteopaat.
 • Geen review of beoordelingssysteem voor individuele osteopaten of osteopathievormen (positief of negatief): Er kunnen geen sterren of een beoordeling gegeven worden. Noch aan een osteopaat, noch voor een osteopathievorm.
 • De ervaringen worden niet gekoppeld aan een bepaalde osteopaat en evenmin getoond op de profielpagina van de osteopaat. Ook de volledige naam van de osteopaat wordt nooit vermeld (De voornaam wordt wel vermeld). Ervaringen die enkel gaan over de osteopaat, i.p.v. over de osteopathie-ervaring, worden niet geplaatst.
 • Als osteopaat ben je absoluut niet verplicht om jouw cliënten te vragen hun ervaring op Vind-een-Osteopaat.be te plaatsen.

Wat zijn osteopathie-ervaringen WEL?

 • Levensechte positieve osteopathie-ervaringen geschreven door echte patiënten.
 • Steeds met aandacht voor de identiteit en het welzijn van de patiënt. Daarom wordt bij de ervaring enkel de voornaam of de initialen getoond. Patiënten kunnen indien ze dit willen ook volledig anoniem een ervaring met ons delen.
 • De osteopathie-ervaringen gaan over de beleving van osteopathie in het algemeen of over een specifieke osteopathievorm.
 • Ervaringen worden steeds door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. Dit om o.a. ongepaste of kwetsende opmerkingen te voorkomen.
 • De osteopathie-ervaringen zullen enkel zichtbaar zijn op de verzamelpagina van de ingestuurde ervaringen en op de infopagina's over de specifieke osteopathievormen.
 • Met de osteopathie-ervaringen willen we mensen de kans geven om meer over osteopathie te weten te komen. En, om mensen die nog twijfelen of osteopathie hen kan helpen een laatste duwtje in de rug te geven naar een eerste afspraak.

Werkwijze

 • Patiënten kiezen zelf of ze hun ervaring willen delen op Vind-een-Osteopaat.be.
 • Dit kunnen ze eenvoudig – en anoniem - doen via vind-een-osteopaat.be/plaats-ervaring.
 • Elke ervaring wordt door het webbeheer nagelezen en pas na goedkeuring online geplaatst. We controleren hierbij ook steeds of de identiteit van de patiënt voldoende beschermd is.
 • Er worden eveneens nooit volledige namen van osteopaten vermeld bij de ervaringen.

Heb je als osteopaat een opmerking bij een ervaring? Of voel je ergens je oncomfortabel bij? Mail ons en we lossen dit samen met jou op!

Hoe kun jij als osteopaat meehelpen om osteopathie meer aandacht te geven?

Ook jij als osteopaat kan helpen om osteopathie in de verf te zetten door je patiënten te vragen om hun ervaring te plaatsen op Vind-een-Osteopaat.be.

Dit kan eenvoudig door je (voormalige) patiënten onderstaande e-mail met link door te zenden of mee te geven. Zo helpen ze anderen de stap naar osteopathie te zetten.

Voorbeeld e-mail voor je patiënten

Onderwerp: Help anderen met jouw osteopathie-ervaring

Hallo,

Heb jij ervaren dat osteopathie jou geholpen heeft? Deel dan anoniem je ervaring op Vind-een-Osteopaat.be. Jouw ervaring invoeren kan volledig anoniem en zal niet gekoppeld worden aan mij als osteopaat. Het is dus geen recensie, maar zo help je anderen die op zoek zijn naar de juiste osteopathievorm.

Wil jij graag jouw ervaring met osteopathie delen? Dat kan eenvoudig via: vind-een-osteopaat.be/plaats-ervaring

Warme groet!


Heb je als osteopaat nog opmerkingen of vragen?

Mail ons gerust!