Terug naar boven

Schouderpijn management met "Neil-Asher" technieken

Cursus

Osteopathy Academy - Fico

FICO Antwerpen

Santvoortbeeklaan 23

2000 Antwerpen

Antwerpen

Introductie

Een fantastisch en gelauwerd postgraduaat van 2 dagen over de complexe problematiek van de schouderpathologie dat 70% praktisch, evidence based en 100% fun is. Iedereen verlaat de klas met zowel nieuwe skills, als met een beter begrip van een hele waaier van complexe schouderpathologiëen en hoe deze problemen behandeld moeten worden.

De cursus gaat van start met het bekijken van de frozen shoulder. Door naar de moeilijke frozen shoulder problematiek te kijken, ontdek je de waarheid en diepere kennis over de schouder en het hele lichaam in het algemeen. De NAT (Neil-Asher Techniques) benadering is soft-tissue en trigger point based.

Gedurende 2 dagen doorloop je:

  • The frozen shoulder
  • The rotator cuff
  • Impingement pathologie
  • Schouder artritis
  • SLAP letsels van de biceps
  • AC letsels

Simeon’s passie voor de behandeling van schouders begon in 1997 toen hij begon te werken met Adhesieve Capsulitis patiënten (Frozen Shoulder Syndrome). Als pionier in schouder pathologie van meer dan de laatste 20 jaar maakte van hem een wereld expert in de osteopatische behandeling van complexe schouderproblematiek. Simeon deed verschillendegerandomiseerde placebogecontroleerde studies over de behandeling van het frozen shoulder syndroom aan de Cambridge University tussen 1999 en 2001. De resultaten waren opmerkelijk. Een significante verbetering zowel tov de placebogroep als tov een groep die met kinesitherapeutische technieken werd behandeld. Simeon publiceerde meerdere multi-centre studies en publiceerde in verschillende internationale jounals. Simeon reist de wereld af om zijn kennis te verspreiden. Zo was hij nog spreker op de iO conferentie van 2016 en 2017 in de UK en op de Myopain conferentie in India 2018.

Lees verder

Cursusdatums

Start op: vrijdag 29 januari 2021
vrijdag 29 januari 2021

Praktische informatie

Gegeven door

Simeon Niel-Asher

Prijs

550€ KMO-portefeuille voor studenten uit Vlaanderen is mogelijk.

Neem contact op met

Schouderpijn management met "Neil-Asher" technieken
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Osteopathy Academy - Fico

FICO Antwerpen

Santvoortbeeklaan 23

2000 Antwerpen

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.osteopathy.academy

Routebeschrijving