Terug naar boven

Hoe vind ik een goede osteopaat?

goede osteopaatSteeds meer mensen met uiteenlopende klachten vinden de weg naar osteopathie. Maar hoe weet je nu of een osteopaat bij jou past? Hieronder geven we alvast enkele tips om een goede osteopaat te kiezen.

Vind meteen een osteopaat


Of lees meer over:

Wat is een goede osteopaat
Erkende osteopaten
tips

Wat is een goede osteopaat?

Alle osteopaten op deze site hebben een erkende opleiding gevolgd en zijn door je ziekenfonds erkend. Zo kan je bij elke van onze osteopaten genieten van een terugbetaling en ben je er zeker van dat je ondersteund wordt door een deskundige osteopaat.

Er bestaat geen definitie van een goede osteopaat. Wat wel bestaat is een goede osteopaat voor jou. Welke osteopaat het best bij jou past, is namelijk afhankelijk van verschillende factoren.

Specialisatie

Osteopaten behandelen een scala aan klachten die vaak voorkomen. Heb je echter een specifieke klacht of zoek je een osteopaat die veel ervaring heeft met jouw probleem, dan kan je hier gericht naar zoeken. Geef je klacht in in de zoekfunctie en ontvang meteen de lijst van osteopaten die ervaring hebben met jouw klacht! Je kan ook steeds vrijblijvend bij de osteopaat informeren naar de verworven kennis over jouw situatie.

Behandelingsvorm

Een osteopaat kan gebruikmaken van verschillende behandelingsvormen zoals manipulaties, spiertechnieken, cranio-sacraal therapie, Bowen therapie of orgaanmobilisaties.

Indien je een voorkeur voor een specifieke behandelvorm hebt, kan je deze eenvoudig via onze zoekfunctie aanklikken.

Leeftijd en geslacht

De leeftijd of het geslacht van een osteopaat kan invloed hebben op je keuze. Voel je je comfortabeler bij iemand die wat ouder is dan jou? Of verkies je eerder iemand jonger of een leeftijdsgenoot?

Zowel jonge als oudere osteopaten hebben hun voordelen en talenten. Waar oudere osteopaten kunnen teren op ervaring en vakkennis, werken jongere osteopaten met de nieuwste technieken.

En ben je op je gemak bij een man of eerder bij een vrouw? Het belangrijkste is dat je iemand kiest waar jij je goed bij voelt.

Doelgroep

Sommige osteopaten hebben ruime ervaring met een specifieke doelgroep zoals baby-osteopatie, zwangere vrouwen, volwassenen maar ook topsporters bijvoorbeeld. Dit kan een rol spelen bij de keuze van je osteopaat.

Terugbetaling

De meeste ziekenfondsen betalen € 10 per osteopathiebehandeling terug, met een maximum van € 50 per persoon per kalenderjaar.

Dit is op voorwaarde dat je osteopaat erkend is door je ziekenfonds.

Erkende osteopaten

Osteopathie is voorlopig nog geen beschermd beroep. Beroepsverenigingen van osteopaten zien erop toe dat enkel gekwalificeerde osteopaten met een diploma in de osteopathie tot hun vereniging kunnen toetreden. Zo kan je erop rekenen dat je in veilige handen bent!

Om te kunnen genieten van een terugbetaling moet je osteopaat erkend zijn door je mutualiteit. Erkende osteopaten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Hebben een proefschrift afgelegd en zijn in het bezit van een diploma osteopathie
  • Hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Bij elke behandeling van een patiënt wordt een ingevuld formulier ingediend

Via onze zoekfunctie vind je eenvoudig een erkend osteopaat bij jou in de buurt.

Tips

Goed begonnen is half gewonnen!

  • Neem je tijd om een goede osteopaat te zoeken. Hierdoor is de kans groter dat je meteen een osteopaat vindt die bij je past.
  • Vergelijk de verschillende profielen via onze zoekfunctie. Lees ook zeker aandachtig de persoonlijke teksten van osteopaten om een beter beeld te krijgen.
  • Volg je gevoel!

Nog vragen?

Heb je vragen over de manier van werken, behandeling van jouw klachten, praktische vragen over de prijs of duur? Stel ze gerust aan je osteopaat! Je kan dit door een mailtje te sturen. Of lees hier meer over ‘hoe werkt osteopathie?’.

Zoek snel en eenvoudig een osteopaat bij jou in de buurt!

Onze partners